What’s for Dinner?

Please give me your tips of easy to cook, less than 30 minutes (preferably) meals to cook for the family.

Vince loves everything pretty much, so does not need to be only typical child friendly foods.
But I am running a blank over here, and it seems like we eat the same thing every week; fish sticks, meatballs, spaghetti, salmon, quesadillas and omelette.
I do own a crock pot, but apparently I am doing something wrong, cause everything ends up tasting about the same (may have to do with the spices I use…).
So please, de-lurk yourselves and give me some tips.

DSC08218

24 Responses

  1. Pasta med pesto och champinjoner är en hit hos oss (eller inte för mig, men för de övriga) och det tar max 10 min att laga.
    Pasta med bacon, lök, spenat (frusen) och creme fraiche.
    Korvgryta (falukorv, lök, broccoli, creme fraiche) med ris.

    Ovanstående serverar vi varje vecka här hemma…men jag såg ditt tips på quesadillas, det ska jag börja göra! Puss!

  2. Smarta tips, falukorv blir nästa grej som inhandlas i Sweden shop pa Ikea.
    püß

  3. Hey! Hab ein paar super Ideen für dich! 😉 LG S

  4. C, one that I really like is taking a couple of chicken breasts (cut them into smaller pieces if you want, a couple of lemons cut into big pieces, an onion cut up, a garlic, salt&pepper and spices ( I use a lot of oregano-rosemary), olive oil, and throw all that in a ziploc bag in the morning, toss around to coat and leave it in the fridge. Or let it “marinate” for an hour, turn your oven to 375 and dump the bag with all of its contents in a baking dish and bake. That is it! And so yummy! If I have some veggies like peppers, potatoes, sweet potatoes even I throw it in the dish and bake it at the same time.
    Let me know what you think.

    Hugs.

  5. Dear Christina,

    currently a german book for cooking with a slowcooker is on the market and maybe, this would be the right one for you. As I don’t own a slowcooker, I have just bought the book to see if I could work with a slowcooker and I really love the different receipes, so I think I need a slowcooker really fast.

    The book was writen by Gabriele Frankemölle and has the title: Die neue Art zu kochen-Slowcooking-Crockpot kochen.

    Maybe this is helping?

  6. Några snabba vardagsrecept som funkar hos oss:

    Torsk i ugnssäker form. Blanda krossade tomater med matlagningsgrädde, salt, peppar, oregano.
    Tärna fetaost över fisken. Svarta oliver. Slå såsen över. In i ugnen. Ris eller potatis till.

    Bamsebiff. Blanda köttfärs m 1 dl matlagningsgrädde, 1 msk potatismjöl/maizena, salt och peppar.
    Gör en jättepannbiff, stek 4 minuter. Vänd och dela i fyra delar. Slå på lite mer grädde och soya. Låt puttra till pasta/potatis/ris är klart.

    Kram!

  7. I’m so useless to help you as we are horrible about this, but I’m curious to see what great tips you get! I’m loving the idea from Sari! Sounds yummy!

  8. Einen Hokkaido-Kürbis in Spalten schneiden (ca. 1-2 cm), kurz in Salzwasser kochen lassen. Mit Kümmel würzen. Schinken herumwickeln, geriebenen Käse drüber, kurz ins Rohr – fertig. Mit Salat echt köstlich.

  9. I should do a whole post on this. But off the top of my head: Black bean soup, pasta with pesto and chicken, macaroni and cheese, pizza (homemade, not just takeout). Burritos/quesadillas/tacos, about a million variations on that. Pasta fagioli. Beef stew.

  10. Nudel-suppe är en favorit hos mig. Så här gör jag:
    Riv morot, zucchini och potatis grovt. Finstrimla purjolök. Koka mjuka i grönsaksbuljong. Mot slutet lägger du i nudlar/pasta (jag brukar ta sådana där tunna nystan) och låter dem koka så de blir mjuka. När allt är klart lägger du i slantar av typ wienerkorv. Fertig!

    Guten Appetit,

    Malin D

  11. Förresten. Man kan byta ut pastan och korven mot strimlad pannkaka också. Det är jättegott, även om det låter konstigt i svenska öron. Man får helt enkelt se till att ha frysta, färdigköpta pannkakor i frysen.

    /Malin igen

  12. Impad Malin, en svenska som annamat Fritaten Suppen till fullo!

    And Nicole, you think I can handle the Kurbis? Imight have to give it a go.

    Sari, the chicken will definitely be tried.

    Thanks Cate too, I am going to have to print this thing out and stick it on the refrigerator door.

    Och Amalia of course, det ska jag minsann prova, lät jättegott.

  13. Hej!

    Nu hoppar jag in, som annars brukar vara en sådan där anonym “smygläsare”.

    En klassiker hemma hos oss är ugnsrostade rotfrukter (oftast inklusive potatis). Skär ner de rotfrukter (och även andra grönsaker) du råkar ha hemma och lägg dem i en ugnssäker form. Stänk över rejält med olivolja och rör i krossad eller skivad vitlök samt krydda efter smak, rosmarin funkar fint. Låt det sköta sig i ugnen tills det är klart. Passar med det mesta, doftar aptitretande, sköter sig i princip själv och går fort om man skär i ganska små bitar.

    Mitt bästa tips är annars att tänka om lite när man handlar, till exempel köpa någon råvara eller smaksättare som man inte är så van vid. Då är det lättare att göra något “nytt” av de varor man har hemma. Om man till exempel inte brukar ha färsk ingefära hemma så kanske man plötsligt börjar wooka mer om man köper hem det. Jag gick in för rotselleri för ett tag sedan och slängde ihop nya pastasåser, grytor, osv.

  14. Hi,

    Have you tried lasagna? Its really quick, and you’ll have plenty for leftovers. I make two different kinds – the regular “italian” version and another version that has chicken, black beans, shredded cheese and salsa.

    Go onto http://www.allrecipes.com. They have a lot of quick fix meals.

  15. Okay, I suck at dinners because I hate to cook, but I just have to say how freakin’ adorable Prince Vince is! And boy does he look like his mama!

  16. A beef or pork roast. Toss in the crockpot in the morning-toss in either 1/2 cup water-some garlic salt, pepper, you can even add onions, etc.; or a cup of beef broth; or french onion soup. Put on around 200 degrees or very low setting. This makes great beef/pork sandwiches!! It’s great to walk in from work , smell the meat cooking, and simply make a hot sandwich.

  17. One of my family’s favorites is pita pizza. Just take pita bread (a whole one for each person), put pizza (or pasta) sauce on it, then let everyone put on whatever they want! My husband and I like carmelized onions and mushroooms or grilled veggies if we have any leftovers. Top with whatever cheese you like! (we’re on a pretty low-fat regime, so we use fat-free mozzarella zinged up a bit with some low-fat feta). Bake for about 12-15 minutes. YUM!

  18. Our quickest menu is couscous (no need to be cooked , it’s just prepared with boiled water), put butter in it and then Oma’s tomato sauce on it.

    Takes 5-10 min and Gina loves it, however to clean up the floor afterwards takes another 10 min…

  19. Grön lasagne funkar skitbra här. Man tager vad man haver, men gärna spenat, fetaost och lite grönsaker och sen geggar man ihop det med färsk pasta och färdig ostsås och vipps in i ugnen. Klar på 20 röda. Sketans gott och bra eftersom man kan ta lite av vad man har hemma. (Stefan kallar det för makaronilåda men det låter ju så jomlans äckligt så jag preferrar att säga grön lasagne…)

  20. Sladda in hos Husmorsorna! Här finns massor med recept för vardagar, fick boken “Husmorsorna” i julklapp av min mor och föll pladask. Vi har lagat Pappa Agis tomat- och mozzarellasås en gång i veckan sen dess, mums!

  21. Kanske jag skulle skriva länken också: http://www.amelia.se/blogg/husmorsorna/

  22. Hej! Jag har inga egna barn men jobbar som nanny i London. Just nu sa tar jag hand om en 2 aring. En av hans favorit ratter just nu ar korv gryta, med frankfurters, morot, lok och krossade tomater+ kottbuljong tarning, oregano och basilika plus salt och peppar. Tar typ 10 minuter och vi ater den med makaroner eller ris. Valdigt poppis!
    Kramar fran London
    /Hanna

  23. Recipe from the southern US here:

    Red beans & rice (not sure that all elements are obtainable in your current country of residence)

    2 – 3 cups of rice
    red beans (I use canned 1 – 2 cans)
    Andouille Sausage (3 sausages)

    Cut sausage into small discs, pour into skillet with beans (cooked if dry, if canned, straight from the can)

    Simmer until bubbling.

    Cook rice.

    Continue to simmer beans & sausage. Add Cavender’s greek seasoning to this.

    Once rice is cooked, serve beans & sausage over a bed of rice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: